Get Adobe Flash player

Stranica 1 2 3...

 

 

NOĆ KNJIGE 2016.


U petak, 22. travnja uoči Svjetskoga dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige, već treću godinu zaredom obilježili smo Noć knjige. Naš prigodni program otpočeo je pjesmom o lektiri koju je izveo školski zbor. Nakon toga uslijedila je zanimljiva prezentacija o našoj školi i knjižnici.

Noć knjige 2016. u znaku je obilježavanja 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea pa smo se i mi prisjetili jednog poznatog djela ovoga velikana svjetske književnosti – Romea i Julije. Učenici su s učiteljicom Anđelom Pivac pripremili dio iz Pjesme o Rosandi i Mladenu. To je pjesma o nedopuštenoj ljubavi Mladena i Rosande, podačkih Romea i Julije, koja završava tragično.

Uslijedilo je predstavljanje jedne uvažene osobe lovrećke župe – Anke Petričević, klarise. Redovničko joj je ime Sestra Marija od Presvetog Srca. Uz pomoć učiteljica Ivane Babić i Zvonimire Olujić, učenici su nam predstavili njezinu knjigu Žeđa za vječnom ljubavi i ispričali, riječima Sestre Marije, kako je otišla s Lovreća, ali je Lovreć zauvijek ostao u njenom srcu.

Zatim je učiteljica Zvonimira Olujić razgovarala s našom posebnom gošćom Julijanom Matanović, hrvatskom književnicom i sveučilišnom profesoricom koja predaje na Katedri za noviju hrvatsku književnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Iza razgovora predahnuli smo uz kolače koje su nam i ove godine pripremile vrijedne ruke naših mama i učiteljica.

Stanku su prekinule šestašice svojim plesom na melodiju iz filma Treći čovjek koji su uvježbale s učiteljicom Renatom Kolovrat.

Nakon plesa, iznimno zanimljivu i korisnu radionicu o glagoljici održale su Lada Laura i Kristina Babić, viši muzejski pedagozi iz Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika Split.

 

Pred kraj s nestrpljenjem smo dočekali kviz o lektiri koji je pripremio učitelj Petar Ujević, a sudjelovali su učenici nižih i viših razreda. Bili su podijeljeni u tri skupine: Lapiš, List i Libar, a najuspješnija je bila skupina Lapiš, odnosno učenici Viktorija Mustapić Šamija, Branimir Frankić i Matea Mustapić. Kao nagradu pobjednicima kviza književnica Julijana Matanović obećala je poslati tri primjerka svoje knjige s posvetom.

 

Naš smo program dogotovili starim zavičajnim igrama: na potkove i trlja.

 

Nadamo se da ćemo ovo obilježavanje nastaviti i sljedeće godine.

 

Ana Lovrić i Magdalena Nikolić, VI. r.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 
PITAJ GOOGLE

 

ZADRUGA LUDRUM

ETNO ZBIRKA ŠKOLE

ŠKOLSKA DVORANA

KORISNE STRANICE

MZOS

AZOO

AZOO stručni skupovi

 

ODBROJAVANJE DO KRAJA NASTAVE

  

Portal za škole

CARNet