Get Adobe Flash player

 

 

NOĆ KNJIGE 2017

 

U ponedjeljak, 24. travnja 2017. u našoj školi održala se, tradicionalno, već četvrtu godinu Noć knjige. Ovogodišnja tema manifestacije bila je Kraljevska gozba i Snaga ljubavi. Obilježavanju manifestacije pridružilo se mnoštvo naših učenika, roditelja i mještana. Ovogodišnji program započeo je školski pjevački zbor izvedbom školske himne, nakon čega je uslijedila pozdravna riječ knjižničarke Renate Kolovrat.

 


Nestrpljivo smo dočekali našeg ovogodišnjeg gosta – književnika Emila Raspudića s kojim smo odlučili više popričati o književnosti. Ugodni i opušteni razgovor s književnikom vodila je učiteljica Krešimira Gudelj. Književik nam je otkrio mnogo toga o svom književnom stvaranju, životnom putu i shvaćanju književnosti. Znatiželjni učenici rado su se pridružili razgovoru i postavljali pitanja književniku.

 


Ovogodišnju Noć knjige posebno će pamtiti klapa Laurentius, koja je imala svoj prvi nastup te time uveličala i uljepšala našu manifestaciju.

 


Poseban doprinos dala je dramska skupina koja nam je pripremila igrokaz Uljuđeni vuk. Naši učenici izmamili su osmijehe na licima gledatelja i zaslužno nagrađeni velikim pljeskom. Time smo se još jednom uvjerili kako imamo prekrasne mlade talente koje trebamo razvijati.


Noć knjige našu učionicu obogatila jebogatim stolom prepunim hrane koje su pripremile majke i učiteljice. Tijekom pauze svi posjetitelji imali su priliku kušati lijepe lovrećke delicije.


Nakon književnog, glazbenog i dramskog duha koji je u našu školu unijela Noć knjige, uslijedilo je predavanje Vesne Ujević Tinovo hodočašće po Zagori. U tematskom predavanju upoznali smo se pobliže sa životom našeg velikog pjesnika Tina Ujevića i mjestima kojima je prolazio po ovoj prekrasnoj, krševitoj Zagori.

 


Nastavak večeri doveo nas je do Zavičajnog kviza koji je pripremio i vodio učitelj Petar Ujević uz pomoć učiteljice Anite Bušić. Tradicionalnom kvizu rado su se pridružili učenici i djelatnici koji su bili raspoređeni u tri suparničke grupe: Lapiš, List i Libar. Kviz je protekao u znaku velike napetosti i borbe između natjecatelja.

 


Kraj ovogodišnjeg druženja obilježili smo tradicionalnom igrom – trlja koju je pripremila naša vjeroučiteljica Ružica Vuletić s učenicima.


U veselom, glazbenom tonu uz klapu Laurentius otkucala su 23 sata i polako smo zatvorili našu ovogodišnju stranicu manifestacije. Nadamo se da će se obilježavanje Noći knjige nastaviti u našoj školi i iduće godine.
 

 

Anita Bušić, prof.
 


 

 

 

 


PITAJ GOOGLE

 

ZADRUGA LUDRUM

ETNO ZBIRKA ŠKOLE

ŠKOLSKA DVORANA

KORISNE STRANICE

MZOS

AZOO

AZOO stručni skupovi

 

ODBROJAVANJE DO KRAJA NASTAVE

  

Portal za škole

CARNet